Uw spuitlicentie halen?

Bekijk ons cursusaanbod

De licenties gewasbescherming

Gedurende jaren zijn er verschillende niveaus ontstaan voor de gewasbescherming (volksmond “spuitlicentie”). Een uitvoerder dient tenslotte over andere kennis te beschikken dan een adviseur gewasbescherming. Hierom zijn er drie soorten licenties ontwikkeld, namelijk:

Gewasbescherming uitvoeren (licentie A)
Werkt u uitvoerend met gewasbeschermingsmiddelen is dit de eerste licentie waarover u dient te beschikken. U mag met deze licentie bestrijdingen uitvoeren op het eigen terrein, mits daar iemand met een licentie bedrijfsvoeren ook aanwezig is. Ook wanneer u geen bestrijdingen uitvoert, maar de middelen wel in beheer heeft dient u in het bezit te zijn van deze licentie.

Gewasbescherming bedrijfsvoeren (licentie B)
De licentie bedrijfsvoeren is de tweede licentie die beschikbaar is en dient u in bezit te hebben als u beheerder bent of in opdracht van derden bestrijdingen uitvoert of laat uitvoeren. De licenties A & B zijn een gestapeld geheel en u dient dan ook eerst in het bezit te zijn van de licentie uitvoeren voordat deze licentie uitgegeven kan worden.
Werknemers die in de functie als (verkoop)adviseur werkzaam zijn dienen daarnaast ook minimaal deze licentie te bezitten.

Gewasbescherming distribueren (licentie C)
De licentie distribueren is voor beheerders van verkooppunten. Bent u naast beheerder van een verkooppunt ook adviseur dan dient u ook over de eerste twee licenties te beschikken.

Verlengingsbijeenkomst gewasbescherming
Iedere licentie heeft een geldigheid van 5 jaar. Een licentiehouder dient binnen deze 5 jaar minimaal een aantal verlengingsbijeenkomsten te volgen. Om te bepalen welke verlengingsbijeenkomsten u moet volgen hebben we voor u een overzicht gemaakt.

Over Terra trainingen

Terra trainingen is erkend opleider voor de spuitlicentie en kan alles in eigen beheer voor u regelen.

www.terratrainingen.nl

© Spuitlicentie.com 2002 - 2018

Het verzorgen van alléén een training doen we al lang niet meer. We assisteren u bij alle opleidingsvragen die u heeft en kijken hierbij naar de beste keuze voor u. Laat ons uw werk uit handen nemen, zodat u zich kunt focussen op waar u goed in bent.

Contact

Terra trainingen
Rijndijk 304c
2394 CH Hazerswoude-Rijndijk

W: www.terratrainingen.nl
M: info@terratrainingen.nl
T: 085-7440505